Könyvtári hír

Tisztelt Olvasóink!

2019. április 25-től kipróbálható az EMIS - Emerging Markets Information Service nevet viselő, gazdasági tematikájú adatbázis szolgáltatás, amely a világ fejlődő gazdaságaiból szállít céges-, iparági-, és makroökonómiai információkat, valamint gazdasági híreket, elemzéseket és jelentéseket helyi, és angol nyelven.

Az adatbázis céginformációkat, pénzpiaci adatokat, makrogazdasági elemzéseket, részvény- és kötvénypiaci árfolyamokat, jogi adatbázisokat, gazdasági előrejelzéseket és statisztikákat tartalmaz magyar és angol nyelven.
Emellett számos magyar és Magyarországra vonatkozó angol nyelvű nyomtatott és elektronikus forrás (napi- hetilapok etc.) érhető el a hírek menüben - forráslista: https://www.emis.com/our-sources

Kb. 3000 forrásban kereshetőek az információk, ezek közül a fontosabbak:  BMI Research, Oxford Economics, MarketLine, Mergent, Euromonitor, Technavio, Focus Economics, Enerdata, FitchRatings, OECD, BBC Monitoring, stb.

A teljes, globális csomag esetén elérhető lista ide kattintva tekinthető meg (Excel formátumban). Minden tartalom kijelölhető és másolható, ilyen formában feldolgozva máshol nem érhetők el. A szövegekben egy fejlett keresőmotor segítségével könnyen lehet keresni, a kapott találatok többféle szűrési lehetőség szerint elemezhetőek. A találatok elmenthetőek későbbi megtekintésre, illetve e-mailben elküldhetőek, valamint letölthetőek a saját számítógépre.

Ismertető brossúra ide kattintva töltherő le (angol nxelven, pdf formában).

Az adatbázis elérhetősége (csak egyetemi hálózatból): https://www.emis.com/php/search/search