Találatok

« Vissza

RE: utazas Vietnamba

Sotet kor koszontott Kambodzsara 1975. aprilis 17-en, amikor Pol Pot a kommunista Voros Khmer elen bevonult az orszag fovarosaba, Phnom Penhbe. Politikai jotevonek allitotta be magat, es hozzafogott egy kulonleges gazdasagi es tarsadalmi rendszer kialakitasahoz, amely elszigetelten, nagyreszt sajat mezogazdasagra tamaszkodva mukodott volna. Kiserlete azonban csak pusztulast es ehezest hozott arra a foldre, amely egykor Indokina rizsestalja volt.
A Pol Pot-rezsim alatt varosok egesz lakossagat – fiatalokat es idoseket, egeszsegeseket es betegeket – parancsoltak ki a foldekre dolgozni. Az onfenntarto paraszti tarsadalom kialakitasa Kina tamogatasaval folyt, de kegyetlen szelsosegekbe torkollott. Hatalmas atnevelo taborokat hoztak letre es az ertelmisegieket modszeresen kiirtottak. A fovaros lakossaga az eredeti ketmilliorol 23 000 –re csokkent, s a kisebb nagyobb varosok lakossaga meg ma is ingadozo. Pol Pot uralma alatt becslesek szerint nagyjabol 1 000 000 embert irtottak ki, es felmillioan haltak meg betegsegekben es ehezesben. Tovabbi 600 000 kambodzsai elhagyta az orszagot&#x3b; ok vagy Vietnamban vagy a thaifoldi menekulttaborban kotottek ki.
Kambodzsa eletet a Mekong folyo uralja. A majustol oktoberig tarto esos idoben megarad, elonti a rizsfoldeket, amelyek igy igen boven teremnek. Az orszag kozepen fekszik a Tonle Sab (Nagy To), a vilag egyik legkivalobb edes halaszvize, amely az esozesek utan eredeti nagysaganak a negyszeresere duzzad.
A lakossag java resze az orszag kozepso reszen levo, erdos, hegyekkel korulvett siksagon el. Az utazas megkezdese elott nehany honappal ajanlatos felkeresni tropusi vedooltasokra szakosodott hazai egeszsegugyi intezmenyt, az Egeszsegugyi Vilagszervezet (WHO) altal javasolt vedooltasok felvetele celjabol. (E vedooltasok nemelyike csak tobb het/honap elmultaval nyujt vedohatast). Javasolt egyes, alapvetonek tekintett gyogyszerek elozetes beszerzese, pl. amelyekkel enyhebb gyomorpanaszok, fejfajas, stb. kezelhetoek. Meg kell alkalmazni [url=https://www.hotels-in-vietnam.com/vietnam/vietnam-visa.html]Vietnam visa on arrival[/url] online.
A Vietnam infrastruktura fejletlen. A turisztikailag latogatott helyek kivetelevel a szallas- es etkezesi lehetosegek alacsony szinvonaluak, korlatozottak. Utcai arusoknal, kifozdekben nem tanacsos etelt, elelmiszert fogyasztani. A csapviz nem ihato. Az egeszsegugyi ellatas alacsony szinvonalu.
Vietnam a csoportosan erkezo turistak szamara biztonsagosnak tekintheto [url=https://getvietnamvisa.com/]vietnami vizummal[/url]-vel. Egyes videki, fokent hatarmenti teruleteken elofordulnak rablobanda-garazdalkodasok. E teruletek felkereseset csak kiserovel, vagy csoportosan szervezett utak kereteben tanacsoljuk. Penzkezeles: A helyi penznem a Do